Οι παράσταση "ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ", είναι ένα θέαμα, ιδιαίτερα υψηλής αισθητικής, που χρησιμοποιεί το ΘΕΑΤΡΟ, τη ΜΟΥΣΙΚΗ, το ΧΟΡΟ, το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και τις ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, για να αφηγηθεί μια ιστορία, να προσφέρει στους θεατές της τη χαρά και την εμπειρία μιας συναρπαστικής, διασκεδαστικής και ταυτόχρονα, δημιουργικής συμμετοχής αλλά και να τους ευαισθητοποιήσει σε σχέση με το περιβάλλον.

Αυτή η παράσταση, ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από εννιά χρόνια! Η πολύ μεγάλη ανταπόκρισή του κοινού, την έκανε να έχει μια τόσο ξεχωριστή πορεία και να έχει την ίδια μεγάλη ζήτηση, όλα αυτά τα χρόνια, συνεχώς!
Γι’ αυτό με χαρά την παρουσιάζουμε και πάλι φέτος στο νέο, όμορφο στέκι μας «Ακαδήμεια».

Η πρωτοποριακή παράσταση «ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ» του ΘΕΑΤΡΟΥ ΝΕΩΝ, πραγματικά απέδειξε πως ενθουσιάζει όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, μα ακόμα και τους ενήλικες!


Κάθε Σάββατο στις 5:00 μ.μ. & κάθε Κυριακή 11:30 π.μ. & 3:30 μ.μ. (Μέχρι 26/5)

Θέατρο "Ακαδήμεια", Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα, Τηλ: 210 512 5600, http://www.akademeia.gr

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Διασκευή: Γ. ΡΟΪΛΟΥ – Δ. Β. ΣΕΪΤΑΝΗΣ
Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΪΤΑΝΗΣ
Κίνηση: ΕΦΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ
Μουσικός-μηχανικός ήχου: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΡΑΒΑΡΙΩΤΗΣ
Χειριστής προγράμματος:ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΕΓΚΟΥΣΗΣ
Ιnteractive system: MARTIN VON GUNTEN
Σκηνογρ. επιμέλεια- κοστούμια : ΕΛΕΝΗ ΣΤΡΟΥΛΙΑ
Graphics: ELSA MERSI, DAVIDE VENTURINI
Music /sound design: SPARTACO CORTESI

Με τούς: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ και ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ

Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ

Οικογενειακό – Ομαδικό: 8 Ευρώ

Για κατόχους κάρτας ανεργίας: 6 Ευρώ


 
 
Στα πλαίσια ενός πρωτοποριακού προγράμματος μουσικής προπαιδείας- του "Σίντο το Πάντα"-,  το Κλασσικό Ωδείο Χολαργού και το Νεοκλασσικό Ωδείο στο Γέρακα, παρέχει παράλληλα μία ενότητα "Δημιουργικής κίνησης και θεατρικού παιχνιδιού" από την ηθοποιό Δήμητρα Καρακωνσταντή στους φίλους του Σίντο.

Ο «Σίντο το Πάντα» (Ένα ασπρόμαυρο πάντα, που το όνομά του προέρχεται από δύο νότες του πενταγράμμου και ξεπήδησε μέσα από τα πλήκτρα του πιάνου για να μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της μουσικής) είναι ένα πρότυπο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας της Ειρήνης Τζούμα σε παραγωγή του Κλασσικού  Ωδείου, βασισμένο στις αρχές των μεγάλων μουσικοπαιδαγωγικών μεθόδων (Orff, Kodaly, Dalcrose), αλλά και σε ό,τι προβλέπει το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για την προσχολική ηλικία.

Απευθύνεται σε παιδιά από μόλις δύο έως έξι ετών, με τη συμμετοχή του γονιού.
Χωρίζεται σε τρεις διαφορετικούς θεματικά κύκλους, σύμφωνα με την ηλικία των συμμετεχόντων.
1. "ΣΙΝΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ" (Για παιδάκια 2-3 χρ με την παρουσία του γονιού)
2. “O ΣΙΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ” (Για παιδάκια 3-4χρ με την παρουσία του γονιού)
3. "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΩΡΑ" (Για παιδάκια 5-6χρ)

Στα πλαίσια των δύο τελευταίων ενοτήτων, η "Νεραιδοπαραμυθένια" μας δημιουργεί φανταστικά "Σιντο-ταξίδια", δίνοντας στα παιδιά μέσα απ' το θεατρικό παιχνίδι και την βοήθεια της μουσικής που μαθαίνουν με τον Σίντο, να καταννοήσουν το σώμα τους και να εκφραστούν κινητικά, να ευαισθητοποιηθούν για πολλά και διάφορα θέματα, να απελευθερώσουν την φαντασία τους , να μάθουν να εμπιστεύονται την ομάδα και να σέβονται τόσο τα δικά τους συναισθήματα, όσο και των γύρω τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

α. Κλασσικό Ωδείο - Ασπασίας 67 Χολαργός, τηλ. 210 6526250, www.klassiko.gr

β. Νεοκλασσικό Ωδείο- Κλεισθένους 100 και Βελεστίνου Γέρακας, τηλ. 210- 6615866, www.neoklassiko.com

.(* To πρόγραμμα ΣΙΝΤΟ πραγματοποιείται και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» - Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210 5125600, www.akademeia.gr)


 
 
Picture
Το «Αν εσύ… ήμουν εγώ!» είναι μια σύγχρονη, μοντέρνα και «τρελή» θεατρική κωμωδία για παιδιά αλλά και θεατές όλων των ηλικιών! Το έργο μέσα από απροσδόκητες, αστείες και απρόβλεπτες καταστάσεις θίγει το θέμα της αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας των δύο φύλλων μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία. Η παράσταση, πέρα από τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, δίνει στα παιδιά και τους νέους μια ευκαιρία να σκεφτούν για τις σχέσεις των ανθρώπων και να συνειδητοποιήσουν ότι, όλοι μας, πρέπει να μάθουμε από νωρίς να σεβόμαστε και να εκτιμούμε το αντίθετο φύλλο και πως είναι δυνατόν να είμαστε διαφορετικοί αλλά και ίσοι ταυτόχρονα. Και όλα αυτά μέσα από μια θεατρική παράσταση με έξυπνους διαλόγους, πολύ hip hop μουσική από τα Ημισκούμπρια, χορό, και skate board επί σκηνής!

Κείμενο - σκηνοθεσία: Δημήτρης Σεϊτάνης
Στίχοι - μουσική: Ημισκούμπρια
Σκηνικά - κοστούμια: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Χορογραφίες: Εφη Καρακώστα
Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Αλεξανδράκη
Φωτισμός: Τάσος Παλαιορούτας

Παίζουν: Πέτρος Αλατζάς, Παναγιώτης Αλεξανδράκης, Δήμητρα Καρακωνσταντή, Μαγδαληνή Παλιούρα, Δημήτρης Πλειώνης, Ευρυδίκη Ψαλτίδου.

Διάρκεια: 1 ώρα και 50 λεπτά (Υπάρχει διάλειμμα 15 λεπτών)

Θέατρο "Ακαδήμεια", Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα, Τηλ: 210 512 5600, http://www.akademeia.gr